Kovacs

Sharon Kovacs wordt geboren op 15 april 1990 te Baarlo. In haar turbulente tienerjaren ontdekt ze haar passie voor muziek. Door haar deelname aan verschillende jamsessies leert ze veel muzikanten kennen. Met enkelen van hen vormt ze een band waarin ze als leadzangeres haar eerste podium ervaring opdoet.
Vol muzikale ambities begint Sharon in 2010 aan een opleiding bij Rockcity Institute in Eindhoven.Tijdens die studie komt ze in contact met producer Oscar Holleman (Krezip, Within Temptation). Hij hoort haar demo en besluit om Sharon onder zijn hoede te nemen. Samen schrijven ze de eerste liedjes. Ondertussen rondt Sharon haar opleiding in 2013 succesvol af, waarna ze zich volledig op haar eigen muziek stort. Naast de studiosessies met Oscar in Nederland reist Sharon ook af naar Cuba, Londen, Berlijn en New York om te schrijven met diverse andere songwriters.
Warner Music in Duitsland is na het beluisteren van de eerste demo’s onmiddellijk enthousiast, met al snel een wereldwijd platencontract als gevolg.
Op dit moment legt Sharon de laatste hand aan haar debuutalbum. Sharon is geïnspireerd door zangeressen als Etta James, Dinah Washington en Nina Simone, een mix van soul, jazz en R&B wat duidelijk terug te horen is in haar liedjes.

https://www.facebook.com/Kovacsmusic?fref=ts

67842_532311100201308_731285678_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s